لپ‌تاپ چی بخرم؟ اولین سوالی که باید از خودتان بپرسید اینه که می‌خواهید با لپ‌تاپ خود چه کاری انجام دهید؟ بازی؟ برنامه‌نویسی؟ وب‌گردی؟ طراحی؟ ادیت؟ هرکدوم از این کاربری‌ها به یک سیستم به‌خصوص نیاز دارن، با دونستن کاربری خودتون میشه رنج قیمت و مشخصاتی که دستگاه شما باید داشته باشه رو پیدا کرد. شاید اولش خیلی سردرگم باشید که تو این بازار لپ‌تاپ با این‌همه مدل لپ‌تاپ قراره کدام دستگاه را تهیه کنید و مناسب‎‌ترینش برای شما کدومه،نگران نباشید به شما کمک می‌کنیم.

بر چه اساسی لپ‌تاپ مناسب خود را انتخاب کنیم؟

به طور کلی لپ‌تاپ‌ها بر اساس سی‌پی‌یو،کارت گرافیک،رم،هارد و صفحه‌نمایش تفکیک میشن، البته مشخصه های ظاهری و وزن لپ‌تاپ ها هم مهمه، در درجه اول باید بدونیم کاری که از لپ‌تاپ خودمون انتظار داریم برامون انجام بده، چه مقدار GPU , Ram , Hard و CPU نیاز داره و به چه صفحه‌نمایشی نیازه. پس بریم یه توضیح اجمالی درمورد این موارد بخونیم.اگر با این مفاهیم آشنا هستید از این تیتر بگذرید! [اینجا کلیک کنید]

سی‌پی‌یو: cpuها در لپ‌تاپ، مغز دستگاه شما به حساب میان، قدرت پردازش شما بستگی به سی‌پی‌یو شما داره و هرچی تعداد هسته بیشتری داشته باشه و فرکانس بالایی رو پشتیبانی کنه، شما در انجام کارها و فعالت‌هاتون راحت‌تر و بی دغدغه ترید. cpuها در لپ‌تاپ قابل ارتقا نیستند پس باید حواستون جمع باشه یکی از چیزهایی که خیلی مهمه تا در انتخاب لپ‌تاپ بهش دقت کنید همین مورده. چون قراره تا حداقل پنج سال (عمر مفید یک لپ‌تاپ) با شما بمونه و برای شما کار کنه. سی‌پی‌یو ها توسط دو شرکت اینتل و ای‌ام‌دی در دنیا عرضه میشن، محصولات شاخص اینتل رو با Corei می‌شناسیم که هرسال نسل جدیدش عرضه میشه، از طرفی محصولات شاخص ای‌ام‌دی رو با Ryzen می‌شناسیم. ما اینجا قصد نداریم به طور تخصصی cpu این دو شرکت رو بررسی کنیم، فقط می‌خواهیم به شما کمک کنیم تا شناخت کافی برای خرید لپ‌تاپ براتون حاصل بشه. اگر می‌خواهید با نرم‌افزارهای مهندسی کار کنید یا برنامه‌نویس شوید یا کار طراحی گرافیکی و یا ادیت ویدئو رو شروع کنید باید لپ‌تاپی را انتخاب کنید که cpu قوی‌تر و مدل جدیدتر را داشته باشد. چرا که لازمه‌ی همه این کارها پردازش قوی است.

اینجا بیشتر درمورد cpu بخوانید.

کارت گرافیک: واحد پردازش گرافیکی یا به اختصار GPU یکی از قطعات مهم لپ‌تاپ است که بیشتر برای پردازش تصاویر و ویدئوها به کار می‌رود. GPUها در کاربردهای مختلف مانند بازی، ویرایش ویدئو، محاسبات علمی، رندرگیری برای طرح‌های معماری ساختمان و طراحی صنعتی، پردازش تصویر و شبکه‌های عصبی مورد استفاده قرار می‌گیرن.کارت گرافیک یا همان جی‌پی‌یوها در ابتدا برای پردازش تصاویر و گرافیک‌های سه بعدی به کار می‌رفتند، اما با گسترش تکنولوژی نقش آن‌ها در کاربردهای دیگر نیز افزایش یافت. GPUها در مقایسه با CPUها، قابلیت پردازش بالاتر و سرعت بالاتر را دارند. همچنین GPUها قابلیت پردازش همزمان بسیار بالاتر را نسبت به CPUها دارن. کارت گرافیک‌ها قابل ارتقا در لپ‌تاپ نیستند ولی شما می‌توانید در صورت پشتیبانی لپ‌تاپ از پورت Thunderbolt 3 از کارت گرافیک اکسترنال استفاده کنید.

اینجا بیشتر درمورد gpu بخوانید.

رم: حافظه دسترسی تصادفی یا RAM یکی از مهمترین قطعات لپ‌تاپ هست که در سرعت و عملکرد نقش دارد. این قطعه اطلاعات رو به صورت موقت ذخیره می‌کنه تا پردازنده بتواند به آنها دسترسی سریع داشته باشد. به بیان کوتاه‌تر رم همان حافظه کوتاه‌مدت دستگاه شماست. هر چه حجم رم بیشتر باشد، لپ‌تاپ شما می‌تواند برنامه‌ها و فایل‌های بیشتری را به صورت همزمان اجرا کند و سرعت عملکرد بالاتری داشته باشد، رم‌‌ها قابل ارتقا در لپ‌تاپ هستن و افزایش حافظه رم لپ‌تاپ می‌تونه در بهبود سرعت تاثیر چشمگیری داشته باشه. البته ارتقای رم باتوجه به مادربرد دستگاه و تعداد اسلات‌ها بسته به شرایط انجام می‌گیره. باید در نظر داشت که افزایش حافظه رم به تنهایی نمی‌تواند به‌طور قطعی مشکلات عملکرد لپ‌تاپ شما را حل کند و باید در کنار آن، سایر قطعات نظیر پردازنده و حافظه دائمی نیز به روز باشن.برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد ارتقای رم میتونید با پشتیبانی سجرون در ارتباط باشید تا با توجه به مدل لپ‌تاپ شما و کارایی شما بهتون کمک کنند.

اینجا بیشتر درمورد ram بخوانید.

هارد: وظیفه ذخیره‌سازی دائم اطلاعات را هارد بر عهده دارد. دو نوع هارد لپتاپ عبارتند از: هارد دیسک (HDD) و درایو حالت جامد (SSD)، که هارد دیسک‌ها از دیسک‌های مغناطیسی برای ذخیره‌سازی اطلاعات استفاده می‌کنند در حالی که درایو حالت جامد (SSD) از حافظه فلش برای ذخیره‌سازی اطلاعات استفاده می‌کنند. تکنولوژی SSD جدیدتر است و SSDها سریع‌تر، سبک‌تر و با دوام‌تر و کوچکتر از HDDها هستند، اما قطعا گران‌تر هستند. داشتن دو نوع هارد (اس‌اس‌دی و اچ‌دی‌دی) باهم روی لپ‌تاپ مرسوم است که این این روزها با کاستوم (شخصی‌سازی) کردن لپ‌تاپ‌ها ممکن شده، برای مثال لپتاپی 1 ترابایت هارد معمولی (HDD) دارد که با اضافه کردن 256 گیگ هارد اس‌اس‌دی به لپ‌تاپ، سرعت و کارایی اون رو بالا می‌برن، به‌طوری که ویندوز (یا همون سیستم عامل) را روی هارد SSD نصب می‌کنند تا با این کار سرعت خوانش سیستم عامل تا چند برابر افزایش پیدا کند! و البته سایر اطلاعات هم روی هارد HDD ذخیره میشن.

اینجا بیشتر درمورد هارد بخوانید.

صفحه‌نمایش: یکی از مهم‌ترین چیزایی که گیمرها و طراحان در خرید لپ‌تاپ به آن توجه می‌کنند Display و صفحه‌نمایش می‌باشد، مانیتور لپ‌تاپ از چند جهت قابل بررسی است: سایز صفحه نمایش(اینچ)،نرخ تصویر،پنل تصویر،وضوح تصویر،رزولوشن و مات بودن صفحه نمایش که همگی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک مانیتور می‌باشد.در بررسی‌های تخصصی‌تر در سجرون درباره SRGB و کیفیت رنگ در مانیتورها صحبت کرده ایم.

اینجا بیشتر درمورد صفحه نمایش لپ‌تاپ بخوانید.

درمورد ظاهر لپ‌تاپ، وسواس را کنار بگذارید!

اینو بدونید قرار نیست لپ‌تاپی که انتخاب می‌کنید قشنگترین لپ‌تاپ بازار باشه! قیافه و رُخ بعد از چند وقت از چشم میفته و چیزی که برای ما می‌مونه سخت افزاره! این به معنای این نیست که کلا ظاهر رو نادیده بگیرید، بلکه ظاهرِ دستگاه شما باید به دل شما بشینه، یعنی بعد از دیدنش احساس بدی بهتون دست نده، این موضوع به خیلی چیزها بستگی داره، مثلا بسیاری از خانم‌هایی که به فروشگاه ما در مرکز خرید مراجعه می‌کنند بعد از کلی صحبت درمورد ویژگی‌های لپ‌تاپ مناسب‌شون از فروشندگان ما می‌پرسند: با همین سخت افزار لپ‌تاپ خوشگل‌تر هم دارین؟ که در جواب این سوال باید گفت خیر، نمیشه هم سخت‌افزار قوی را خواست و هم خرما! در واقع باید بدونید اگر به یک لپتاپ گیمینگ نیاز دارید، نمیشه خیلی دنبالِ سطوح باریک بدنه و جمع و جور بودن لپتاپ باشید، شاسی‌ لپ‌تاپ‌ها با توجه به نوع کاربری‌شون طراحی میشن، معمولا دستگاه‌های گیمینگ طراحی خشن و مردانه دارند و دستگاه‌های سبک‌تر از نظر سخت افزاری ظاهر باریکتر و مینیمال‌تری دارند.

کدام برند لپ‌تاپ بهتر است؟

سوال درمورد کدام برند لپ‌تاپ بهتر است را بی‌خیال شید! شما باید به مشخصات دستگاه و کارایی خودتون نگاه کنید! اغلب برندهایی که در دنیا لپ‌تاپ تولید می‌کنند تولیدات خود را بر سه قسم High-end (شیک،گران)، Mid-range (متوسط،میانی) و Low-end (سطح پائین) تولید می‌کنن و برای جا نموندن از سکوی تکنولوژی هرساله به رقابت با هم می‌پردازن، به بیان بهتر پرچم‌داران کمپانی‌های لپ‌تاپ در حال رقابتی سخت هستند تا نظر مشتری‌های بیشتری را به خود جلب کنند. پس صرفا برند لپ‌تاپ در کارایی لپ‌تاپ شما تفاوتی ندارد، این سوالی نیست که برای خرید لپ‌تاپ به آن توجه زیادی کنید و برایش وقت بگذارید، برندهای مطرح در بازار از جمله لنوو،ایسوس،اچ‌پی،ایسر،مایکروسافت و غیره همگی خوب هستند، شما باید به فاکتورِ قیمت توجه بیشتری کنید، به عنوان مثال دستگاه‌های ایسوس با تبلیغات بیشتر و برندینگ قوی‌تر در ایران از قیمت بالاتری برخوردار هستند، این موضوع یه جورایی مثل رقابت گوشی‌های سامسونگ و شیاومی هست که هردو به لحاظ کیفیت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تشابه زیادی می‌توانند باهم داشته باشند اما تفاوت قیمت قابل توجهی دارند، پس بجای تمرکز بر اینکه کدام برند بهتر است، به سی‌پی‌یو،رم،هارد،گرافیک و کیفیت ساخت شاسیِ لپ‌تاپ و مقایسه قیمت و ویژگی‌های آن توجه کنید و البته قبل از اون باید کاربری لپ‌تاپ خودتون رو (مثلا برای گیم،طراحی،وب‌گردی و…)  بدونید و تمام! قیمت‌هارو مقایسه کنید و خرید کنید.

بررسی لپتاپ های مورد نیاز مشاغل مختلف

با هم به این نتیجه رسیدیم که برای هرکاری لپ‌تاپ مناسب اون کار وجود داره، با هم مشاغل مختلف رو بررسی می‌کنیم و سخت‌افزاری که بیشتر نیازه رو به صورت کلی و با ترتیب اولویتش توضیح میدیم. سعی می‌کنیم مشاغل مرسوم رو بگیم، اگر چیزی جا موند و نیاز داشتید بدونید در بخش کامنت‌ها از ما بپرسید تا هم در نظرات پاسخ بدیم و هم به مطلب اضافه کنیم. توجه کنید که این مواردی که در زیر توضیح میدیم چیزی هست که در خرید لپ‌تاپ مناسبِ خودتون باید به ترتیب بیشتر بهش توجه کنید وگرنه بقیه سخت‌افزارها هم خوب باشه خب چه بهتر!

  • برای بازی / طراحی : CPU،کارت‌گرافیک،رم،صفحه‌نمایش،کیبورد
  • برای برنامه‌نویسی: CPU،رم
  • برای ادیت‌ویدئو: CPU،کارت‌گرافیک،رم،صفحه‌نمایش
  • برای تولیدمحتوا: رم،کیبورد،صفحه‌نمایش،باتری
  • برای حساب‌داری: رم،CPU
  • برای ترید: رم،صفحه‌نمایش،وزن،باتری
  • برای معماری: رم،CPU،کارت‌گرافیک
  • برای فتوشاپ / کار گرافیکی: CPU،کارت‌گرافیک،رم،صفحه‌نمایش
  • برای دانشجویان پزشکی: رم،وزن،باتری

 

ویرایش آخر این مطلب: 1402/3/19

این مقاله درحال تکمیل است…

 

Shares: